image-preloader

historie 1592

Haegens distillery

welkom bij de Haegens familie!

Family tradition

sinds 1592

“Gerrit Haegens, geboren in 1592 in Ruigeweide ”.

“Gerrit Haegensz, geboren in 1592 in Ruigeweide ”. De familie Hogendoorn kent een lange historie. De stamboom gaat terug naar 1592 waar Gerrit Haegensz geboren werd in Ruigeweide. Zijn zoon, Jan Gerrit, werd gek genoeg ingeschreven als Hogendoorn en daarmee werd onze familienaam beklonken.

In de Sint Bavo kerk te Haarlem is het familiewapen opgenomen in glas in lood. Drie ganzen geplaatst voor een eikenboom. Dit prachtige familiewapen is nu het beeldmerk van onze Haegens Whisky geworden.

We houden van traditie en kijken met trots terug op ons verleden. Iedere 'Haegens' heeft gewerkt, geleefd en genoten op zijn manier. En nu zijn wij aan de beurt. Toast op het leven!

Lokaal geteeld

Flevolandse mout

Haegens komt voort uit brouwerij Artemis. In 2017 opgericht in Dronten Flevoland. Hier brouwen we mooie speciaalbieren die met oog voor kwaliteit en smaak worden gemaakt. Deze kennis nemen we mee in de productie van onze Whisky's. Het stoken van Whisky start namelijk met brouwen en vergisten.

De kennis die we hier van hebben zorgt ervoor dat de kwaliteit vanaf de start al is geborgd. Maar maakt ons ook een beetje eigenwijs. Wij kijken naar Whisky met een brouwersoog en kiezen onze ingrediënten uit op basis van smaak en kwaliteit. Onze mout wordt in Flevoland geteeld en in een ambachtelijk vloermouterij vermout.

Proef-lokaal Dronten

Ervaar, proef en geniet!

Kom langs in ons proeflokaal en zie met eigen ogen hoe wij onze bier en whisky maken. Vanaf de bar zit je letterlijk tussen de ketels. Of ga zitten op ons terras en ervaar zelf de rust van het prachtige Flevolandse platteland.

We vertellen je graag meer over onze Whisky. Boek bij ons een rondleiding en kom alles te weten over onze ingrediënten en het productieproces en de manier van proeven. Kijk meteen mee in onze brouwerij, Brouwerij Artemis.